Interior – Essex – 500 Year Old Barn/Gallery/Home

October 2, 2011 § Leave a comment

We don’t usually talk ‘TV’, however last night’s Grand Designs featured a project we couldn’t ignore. Take a look around Freddie and Ben’s 500 year old barn, now transformed into a cavernous home with idiosyncratic interiors…

The building has maintained much of its charm, with agricultural roofing and blackened timber cladding.

Ben and Freddie’s huge collection of artifacts has provided a useful way of zoning the huge, open living space.

Features such as this shelving, created from old wooden pallets, reflect the building’s past, and are perfectly in keeping with its sympathetic rebirth.

These silos, now reinstated and rebuilt, house bathrooms and a spiral staircase.

With this concrete worktop and recycled wooden units, the kitchen appears to have risen from the floors of the barn.

The library is flooded with light thanks to a glazed wall and those remarkable skylights, which remain completely invisible from the outside while simultaneously bouncing natural light around the interior of the barn.

Artists Freddie Robins and Ben Coode-Adams converted this Grade II-listed timber-framed barn in Essex into a live/work space for themselves and their daughter.

The whole design is based around creating a massive free-form contemporary space with very few walls, to display their ever expanding collection of toys and ephemera.

But at seven times the size of an average three-bedroom house, turning this 500-year-old building into any kind of home is a challenge.

We loved this episode.

 

 

Advertisements

Tagged: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Interior – Essex – 500 Year Old Barn/Gallery/Home at Pop Store's Blog.

meta

%d bloggers like this: